دانش‌نامه

فرکانس پردازنده چیست و سرعت پردازش کامپیوتر به چه چیزی بستگی دارد؟

در بررسی مشخصات انواع CPU و کارت گرافیک یا GPU، از واحد مگاهرتز برای بیان فرکانس استفاده می‌شود. اما سرعت کلاک یا فرکانس پردازنده چیست؟ منظور از سرعت کلاک، تعداد پالس‌هایی است که قطعه‌ای به اسم تولیدکننده‌ی کلاک در یک ثانیه تولید می‌کند و طبعاً واحد آن هرتز است. با توجه به بالا بودن سرعت پردازنده‌ها، از مگاهرتز که معادل یک میلیون هرتز است، استفاده می‌شود.

نکته‌ی مهم این است که سرعت پردازش کامپیوتر با سرعت کلاک پردازنده متفاوت است و چه بسی پردازنده‌ای که سرعت کلاک کمتری دارد، سرعت پردازش بیشتری داشته باشد یا برعکس. در ادامه به این سوال می‌پردازیم که سرعت پردازش کامپیوتر با چه واحدی سنجیده می شود و تفاوت بین سرعت کلاک با سرعت پردازش چیست. با اینتوتک همراه باشید.

توان حرارتی یا TDP چیست؟

زمانی که مشخصات کارت گرافیک و پردازنده را بررسی می‌کنید و در مورد خرید پاور سیستم یا خرید فن و هیت سینک و کولینگ آبی تصمیم‌گیری می‌کنید، با عبارت TDP روبرو می‌شوید. منظور از TDP توان طراحی حرارتی است که بر حسب وات بیان می‌شود. با توجه به اینکه سرعت پردازنده و کارت گرافیک مدام در حال تغییر است و متناسب با بار پردازشی سیستم، کم و زیاد می‌شود، طبعاً توان حرارتی نیز کم و زیاد می‌شود. به همین جهت TDP به شکل‌های مختلفی بیان می‌شود که شاید گیج‌کننده به نظر برسد.

در این مقاله به پاسخ این سوالات می‌پردازیم که TDP چیست و ارتباط TDP با توان مصرفی کارت گرافیگ چیست؟ با اینتوتک همراه باشید.

بهترین تست و سایت مقایسه پردازنده موبایل و کامپیوتر چیست؟

بسیاری از کاربران کامپیوتر و لپ تاپ در مورد روش درست مقایسه پردازنده های کامپیوتر کنجکاو هستند، به خصوص افرادی که می‌خواهند سیستم جدیدی تهیه کنند یا سیستم دست دوم و قدیمی خریداری کنند. پردازنده اصلی یا CPU یکی از مهم‌ترین بخش‌های کامپیوتر است و سرعت کامپیوتر تا حد زیادی به این قطعه وابسته است. البته هارددیسک یا SSD و همین‌طور کارت گرافیک نیز بسته به نوع کاربرد، اهمیت زیادی دارد. به عنوان مثال مدت زمان بالا آمدن ویندوز با استفاده از SSD به جای هارددیسک، در حد قابل توجهی کمتر می‌شود و در بازی‌ها کارت گرافیک نقش اصلی را دارد.

در این مقاله به بحث در مورد روش درست مقایسه قدرت پردازنده های اینتل و ای‌ام‌دی و همین‌طور مقایسه پردازنده های موبایل شیائومی و هوآوی و سامسونگ و غیره می‌پردازیم.

رم CAMM2 چیست؟ تفاوت این رم و LPCAMM2 با رم معمولی چیست؟

در سال‌های اخیر ۲ نوع رم از نظر ابعادی در انواع کامپیوتر به کار رفته است، رم‌های کوچک برای اسلات SO-DIMM در لپ‌تاپ و مینی پی‌سی به کار می‌رود و رم‌های معمولی یا بزرگ در کامپیوترهای دستاپی یا به اصطلاح کیس کاربرد دارد. البته در لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای کوچک، ممکن است ماژول‌های حافظه RAM به صورت لحیم شده روی بورد نیز موجود باشد. هر نوع از رم، صرف‌نظر از ابعاد، از نظر سرعت و ولتاژ و کانکتور، به انواعی نظیر DDR5 و DDR4 و غیره تقسیم می‌شود.

اخیراً نوع جدیدی از رم معرفی شده که نام آن CAMM2 است و ظاهر آن و شیوه نصب روی مادربورد، متفاوت است و تدریجاً این استاندارد جدید حاکمیت پیدا می‌کند چرا که سرعت آن بالاتر است و ابعاد کوچک‌تری دارد. در ادامه به این سوال پاسخ می‌دهیم که رم CAMM2 چیست و چه مزایایی نسبت به رم‌های معمولی دارد.

WiFi 6 چیست؟ + بررسی تفاوت وای فای 6 و امکانات آن

این روزها تقریباً همه افراد، پیر و جوان و حتی کودکان با کلمه وای-فای آشنایی دارند، وای-فای یک راهکار ارتباط وایرلس است که بیشتر افراد برای اتصال گوشی و تبلت و لپ‌تاپ به شبکه و اینترنت استفاده می‌کنند. البته در شرکت‌ها و سازمان‌ها از وای-فای برای شبکه کردن و دسترسی به تجهیزات تحت شبکه نظیر پرینتر وایرلس و دوربین مدار بسته استفاده می‌شود.

شاید قبل از خرید مودم با وای فای ۶ یا روتر وای فای ۶ می‌خواهید در مورد سرعت و ویژگی‌های آن بدانید یا فرضاً برایتان سوال است که WiFi 6 چیست و چه تفاوت وای فای 6 با نسل‌‌های قبل چقدر است، در این صورت ادامه این مقاله را مطالعه کنید تا به پاسخ سوالات خودتان برسید.

مزایای لپ تاپ با پردازنده Snapdragon x elite + مشخصات

کوآلکام که یکی از طراحان اصلی پردازنده برای گوشی‌ها و تبلت‌های اندروید است، از مدت‌ها پیش با مایکروسافت همکاری کرده تا امکان اجرا کردن ویندوز روی پردازنده‌هایی با معماری ARM را فراهم کند. این نوع پردازنده‌ها نسبت به پردازنده‌های معمولی که اینتل و ای‌ام‌دی تولید می‌کنند، کم‌مصرف‌تر است و تاکنون قدرت پردازشی کم و بیش پایین‌تر بوده ولیکن مشخصات Snapdragon X Elite و قدرت پردازشی آن در بنچ‌مارک‌ها نشان می‌دهد که از این پس شاید خرید لپ‌تاپ با پردازنده کوآلکام تصمیم بهتری باشد.

در ادامه به مشخصات اسنپدراگون ایکس الیت و مزایای آن نسبت به پردازنده‌های اینتل و ای‌ام‌دی می‌پردازیم. با ما باشید.

آخرین دیدگاه‌ها
۲۰۰ دیدگاه و پاسخ آخر
تعمیرات موبایل خرید ویو اینستاگرام سرور فیزیکی آموزش لینوکس (Linux) دوربین مداربسته بیسیم قیمت سرور اچ پی مودم مبین نت ویدئو وال زانوبند زاپیامکس فروشگاه تخصصی آی سی موبایل دانلود خرید فوری گیفت کارت گوگل پلی استور قرص لاغری بلک اسلیم خرید هاست