تفاوت چیلر با برج خنک کننده مربوط به عملکرد، اجزای سازنده و کاربرد و دیگر موارد است که در این مطلب به بررسی آنها می پردازیم.

اهمیت استفاده از تجهیزات تهویه مطبوع به سبب فراهم کردن ایمنی و رفاه در زندگی افراد و تأمین نیازهای ضروری در صنعت غیرقابل انکار است و این تجهیزات به پرکاربردترین تجهیزات در مراکز مختلف مانند ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری و مراکز صنعتی تبدیل شده اند. چیلر و برج خنک کننده، از جمله معروفترین تجهیزات تهویه مطبوع هستند که قصد آشنایی بیشتر با آنها و درک تفاوت های آنها را داریم.

برج خنک کننده چیست و چه کاربردی دارد؟

برای درک تفاوت چیلر با برج خنک کننده با هر یک از این تجهیزات آشنا می شویم. برج خنک کننده، دستگاهی می باشد که حرارت و گرمای آب خنک کننده در تجهیزات صنعتی و سیستم های تهویه مطبوع را از تکنیک انتقال حرارت به همراه انتقال جرم دریافت کرده و دمای آن را چندین درجه ای کاهش می دهد. برج های خنک کننده در دو نوع باز و بسته وجود دارند. برج خنک کننده فایبرگلاس مکعبی 40 تن تبرید دماتجهیز ، یک نمونه از برج های خنک کننده کاربردی است که می توانید آن را با قیمت بسیار مناسب از مجموعه دماتجهیز خریداری کنید.

عملکرد برج خنک کننده مدار باز و بسته چگونه است؟

در ادامه بررسی تفاوت چیلر با برج خنک کننده با عملکرد برج خنک کننده آشنا می شویم. برج خنک کننده مدار باز به صورتی است که آبی که برای خنک سازی به برج پمپاژ می شود در فضایی باز داخل محفظه برج جریان پیدا کرده و در معرض تماس مستقیم با هوای بیرون می باشد و به دلیل تماس آب و هوا، بخشی از آب بخار می شود. به همین دلیل به این برج خنک کننده، برج خنک کننده مدار باز می گویند. ساختمان برج خنک کننده مدار باز متشکل از بدنه فایبرگلاس، فن گردش هوا، موتور الکتریکی، پکینگ ها، حوضچه یا تشک، قطره گیر و سیستم توزیع کننده آب گرم در بخش بالای برج می باشد.

برج خنک کننده مدار بسته از لحاظ بدنه در دو نوع فایبرگلاس و گالوانیزه وجود دارد. همچنین این برج خنک کننده از نظر شکل بدنه به دو نوع مکعبی و گرد تقسیم می شود. برج خنک کننده فایبرگلاس مکعبی 200 تن تبرید دماتجهیز، نمونه ای از این برج های خنک کننده است. برج خنک کننده مدار متشکل از فن هوادی، کویل تبادل حرارت، ورودی سیال گرم به لوله های کویل، ورودی هوا و خروجی سیال خنک کننده می باشد.

چیلر چیست و چه کاربردی دارد؟

در بررسی تفاوت چیلر با برج خنک کننده با چیلر آشنا می شویم. چیلر به عنوان هسته مرکزی یک سیستم سرمایشی با سیکل تبرید به کار می رود که با کاستن از دمای آب و حرکت دادن آب خنک شده در کویل فن کویل ها یا هواسازها از سوی پمپ سیرکولاتور، خنک کنندگی هوای محیط را به خوبی صورت می دهد.

چیلر تراکمی با استفاده از فریون که در مدار سیستم آن در جریان است، بر اساس یک سیکل تبرید دمای آب کویل هواسازها و فن کویل ها را سرد کرده و پس از آن این آب خنک را از طریق پمپ به کویل تجهیزات هواساز می فرستد. چیلرها از نظر عملکرد در سه نوع تراکمی، جذبی و سانتریفیوژی تولید می شوند.

چیلر تراکمی چیست؟

تفاوت چیلر با برج خنک کننده را با بررسی عملکرد هر یک از این دستگاه ها به خوبی می توان متوجه شد. چیلرها و برج های خنک کننده، هر یک در برندهای مختلفی وجود دارند. یکی از بهترین برندهای برج خنک کننده، برج خنک کننده دماتجهیز می باشد که در مدل های مختلفی وجود دارد.

چیلرهای تراکمی، از اصلی ترین چیلرها هستند که در آنها کمپرسورهای گوناگون رفت و برگشتی، پیچی یا اسکرو، حلزونی یا اسکرال، چرخشی یا روتاری و ... وجود دارند.

چلیرهای تراکمی در سه نوع تراکمی آبی، تراکمی هوایی و چیلرهای سانتریفیوژ وجود دارند. یکی از مهمترین برتری های چیلرهای تراکم آبی به نسبت چیلرهای تراکمی هوایی، قیمت مناسب تر و بازدهی بالاتر آنها می باشد. تفاوت چیلر با برج خنک کننده به برخی از اجزای به کار رفته در آنها مربوط می شود. چیلرهای تراکمی دارای اجزای مختلفی شامل کمپرسور، اواپراتور، کندانسور، بدنه و پمپ و شیر منبسط می باشند. چیلرهای تراکمی با استفاده از انرژی الکتریکی و به جریان درآوردن کمپرسور مکانیکی و فشرده سازی مبرد توسط چرخه تبرید تراکمی به واسطه فرآیندهای ترمودینامیکی، سیال سرد را تولید می کنند.

چیلر جذبی چیست؟

در بررسی تفاوت چیلر با برج خنک کننده با یکی دیگر از چیلرهای جذبی آشنا می شویم. یکی دیگر از انواع چیلرها، چیلرهای جذبی است که متشکل از کندانسور، اواپراتور، ابزوربر، پمپ سلوشن، پمپ مبرد، شیرهای کنترل، ترموستات، تابلو برق و مدار فرمان و ... هستند. چیلرهای جذبی از لحاظ تأمین انرژی گرمایی به چندین نوع شامل چیلر جذبی آبگرم، چیلر جذبی آب داغ، چیلر جذبی شعله مستقیم و چیلر جذبی بخار دسته بندی می شوند. همچنین این چیلرها با توجه به نوع عملکرد خود به چندین دسته شامل چیلرهای جذبی سینگل افکت، دبل افکت و دایرکت فایر طبقه بندی می شوند. چیلرهای جذبی از انرژی گرمایی به جای انرژی الکتریکی برای تأمین برودت بهره می گیرند.

تفاوت چیلر با برج خنک کننده در چه مواردی است؟

چیلرها، قلب تپنده تجهیزات تهویه مطبوع هستند. برج های خنک کننده، تجهیزاتی هستند که گرمای آب خنک کننده در تجهیزات صنعتی و سیستم های تهویه مطبوع را به شیوه انتقال جرم گرفته و آن را به فضای بیرون انتقال می دهند. برج خنک کننده و چیلر در چگونگی عملکرد و کاربرد با یکدیگر تفاوت دارند. برج خنک کننده قادر به تأمین آب خنک برای تولید برق و فرآیندهای مکانیکی می باشد. چیلر قادر به تأمین آب خنک در دمای مایع یا آب ترموستاتیک با دمای پایین برای خنک کردن تجهیزات مختلف است. تفاوت چیلر با برج خنک کننده به موارد گفته شده مربوط می شود.

بررسی، انتخاب و قیمت تجهیزات تأسیسات

تفاوت چیلر با برج خنک کننده چیست؟

دماتجهیز

مجموعه دماتجهیز ارائه دهنده انواع سیستم ها و تجهیزات تهویه مطبوع است که صرفاً ارائه دهنده تجهیزات برند، باکیفیت و دارای گارانتی می باشد. به همین دلیل مشتریان با اطمینان از کیفیت محصولات فروشگاه دماتجهیز، به خرید انواع تجهیزات و تأسیسات ساختمانی موردنیاز خود از مجموعه دماتجهیز اقدام می کنند.