تنوع مانیتور های گیمینگ موجود در بازار ایران نسبتاً خوب است و میتوانید محصولات ایسوس و ایسر و کولر مستر و سامسونگ و اماسآی را به راحتی تهیه کنید ولیکن هر نوع برند و مانیتوری در بازار موجود نیست. در بررسی مشخصات مانیتور گیمینگ توجه به پشتیبانی از G-Sync انویدیا و FreeSync ایامدی و نرخ نوسازی و البته نوع پنل بسیار مهم است و در بررسی ظاهری مانیتور نیز به پایه با قابلیت تنظیم ارتفاع و در صورت نیاز چرخش مانیتور دقت کنید.
در این مقاله به معرفی بهترین مانیتورهای 4K سال ۲۰۲۴ میپردازیم و از مدلهای ارزان ۳۰۰ دلاری شروع میکنیم و محصولاتی با قیمت بالاتر از ۱۵۰۰ دلار نیز معرفی میکنیم. با اینتوتک همراه باشید.
بهترین مانیتور گیمینگ 4K ارزان: ایسوس TUF Gaming VG289Q
خرید مانیتور های گیمینگ با بودجه کم کار مشکلی است مگر آنکه برخی از نقاط ضعف که در صفحه مشخصات فنی مانیتور میبینید را نادیده بگیرید. به عنوان مثال مانیتور TUF Gaming VG289Q ایسوس از پنل IPS با رزولوشن 4K و نرخ نوسازی ۶۰ هرتز بهره میبرد که از نگاه گیمرهای حرفهای، نرخ نوسازی مطلوبی برای بازیهای شوتر و سرعتی نیست، علاوه بر این زمان پاسخگویی خاکستری به خاکستری آن در حد ۵ میلیثانیه است در حالی که گیمرهای حرفهای معمولاً به دنبال زمان پاسخگویی ۱ میلیثانیه هستند. توجه کنید که این مانیتور گیمینگ از FreeSync برای نرخ نوسازی متغیر پشتیبانی میکند.
این مانیتور از نظر روشنایی و کیفیت رنگ در حالت HDR، عملکرد چشمگیری ندارد اما دقت رنگ خوبی دارد. کیفیت ساخت مانیتور خوب است و از همه مهمتر این است که قیمت این مانیتور ۲۸ اینچی در حد ۳۰۰ دلار است که به مراتب پایینتر از مانیتورهای 4K با نرخ نوسازی و کیفیت تصویر بالاست.
نقاط قوت ایسوس TUF Gaming VG289Q:
- قیمت پایین
- دقت رنگ خوب
- کیفیت ساخت بالا
نقاط ضعف ایسوس TUF Gaming VG289Q:
- کنتراست و غلظت رنگ نسبتاً معمولی
- کیفیت HDR چندان خوب نیست
بهترین مانیتور گیمینگ ارزان برای همه کاربردها: Dell G3223Q
اگر مانیتور گیمینگ 4K به قطر ۳۲ اینچ لازم دارید و به خرید مانیتور ips با کیفیت رنگ خوب فکر میکنید، یکی از بهترین محصولات بازار، Dell G3223Q است که قیمتی در حد ۷۰۰ دلار دارد. این مانیتور از پنل IPS با نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتز و زمان پاسخگویی خاکستری به خاکستری ۱ میلیثانیه بهره میبرد و از G-Sync و FreeSync نیز پشتیبانی میکند. خوشبختانه میتوانید از HDMI 2.1 که سرعت کافی برای 4K با نرخ نوسازی 60 هرتز و بالاتر دارد، استفاده کنید.
نقاط قوت Dell G3223Q:
- دقت رنگ بالا و حرفهای
- گستره رنگ وسیع
- سرعت بالا و تأخیر کم ورودی
- کیفیت ساخت بالا
نقاط ضعف Dell G3223Q:
- کنتراست و گستره رنگ پایینتر از محصولات حرفهای است
بهترین مانیتور 4K با پنل مینی الایدی: Cooler Master Tempest GP27U
کمپانی کولر مستر مدتی است که در عرصهی تولید مانیتورهای گیمینگ فعالیت میکند و تاکنون محصولات جالب توجهی روانهی بازار کرده است. مانیتور Tempest GP27U از پنل mini LED با ۵۷۶ ناحیه روشنایی موضعی بهره میبرد. رزولوشن مانیتور 4K است و نوع پنل آن IPS است و با توجه به اینکه مینی الایدی است، عمق رنگ مشکی و کنتراست تصویر عالی است. قیمت این مانیتور حدود ۸۵۰ دلار است.
از دیگر مشخصات فنی مانیتور گیمینگ کولر مستر میتوان به نرخ نوسازی این پنل ۱۶۰ هرتز و زمان پاسخگویی خاکستری به خاکستری آن، ۱ میلیثانیه اشاره کرد. طبعاً این مانیتور گیمینگ نیز از تکنولوژی G-Sync و FreeSync پشتیبانی میکند.
نقاط قوت Cooler Master Tempest GP27U:
- کنتراست و روشنایی و غلظت رنگ بالا
- گستره رنگ وسیع
- دقت رنگ خوب، البته با کالیبره کردن
- پردازش ویدیو برای بهبود کیفیت تصویر
- نرخ نوسازی ۱۶۰ هرتز
نقاط ضعف Cooler Master Tempest GP27U:
- در صورتی که نرخ نوسازی بالاتر از ۱۴۴ هرتز باشد، نرخ نوسازی متغیر فعال نمیشود
- گاما تصویر کمی پایین است
بهترین مانیتور 4K از نوع OLED: ایسوس ROG Swift PG42UQ
به طور کلی مانیتور OLED جزو مانیتور های ارزان بازار نیست چرا که پنل آن گرانقیمت است. اما اگر هزینه ۱۶۰۰ دلاری برای یک مانیتور بزرگ گیمینگ برایتان مهم نیست، میتوانید مانیتور 42 اینچی ایسوس با پنل OLED که از نرخ نوسازی ۱۳۸ هرتز و زمان پاسخگویی خاکستری به خاکستری در حد 0.1 میلیثانیه بهره میبرد را انتخاب کنید. مانیتور ROG Swift PG42UQ از نظر کیفیت رنگها و کنتراست و روشنایی بسیار عالی است و دقت رنگ آن بدون کالیبره کردن، مثالزدنی است.
تأخیر ورودی و زمان پاسخگویی و به طور کلی سرعت مانیتور بسیار خوب است، هر چند محصولاتی با نرخ نوسازی بالاتر در بازار موجود است ولیکن ۱۳۸ هرتز از نگاه اغلب گیمرها کافی و قابل قبول است.
این مانیتور برای تماشای فیلم و ویدیو نیز عالی است چرا که پردازش تصویر بسیار خوبی دارد. حتی اسپیکرهای داخلی مانیتور نیز از نظر کیفیت صدا عملکرد خوبی دارد و به طور کلی کیفیت ساخت ROG Swift PG42UQ عالی است.
نقاط قوت مانیتور ASUS ROG Swift PG42UQ:
- روشنایی و کنتراست و وضوح بالای تصویر
- دقت رنگ مطوب
- تأخیر کم ورودی
- پردازش تصویر عالی
- کیفیت بالای اسپیکر داخلی
- کیفیت ساخت بالا
نقاط ضعیف مانیتور ASUS ROG Swift PG42UQ:
- رنگ قرمز HDR از نظر غلظت رنگ کمی ضعیفتر از محصولات رقیب است.
بهترین مانیتور گیمینگ برای HDR: ایسوس ROG Swift PG32UQX
یکی از مشخصههای مهم مانیتور برای کسانی که در محیط روشن بازی میکنند یا میخواهند فیلم و ویدیوهای HDR را با روشنایی عالی و خیرهکننده تماشا کنند، حداکثر روشنایی تصویر و کنتراست است. مانیتور گیمینگ ROG Swift PG32UQX که از پنل ۳۲ اینچی IPS بهره میبرد، با بهرهگیری از مینی الایدی و در واقع ۱۱۵۲ ناحیه روشنایی موضعی، کنتراست خیرهکنندهای دارد. در تستهای انجام شده، روشنایی بیش از ۱۶۰۰ شمع بر مترمربع و کنتراست ۱۸۰۰۰۰ دارد. لذا با وجود آنکه از Dolby Vision پشتیبانی نمیکند، تماشا کردن فیلم HDR و فعال کردن قابلیت HDR در بازیها، تجربه بسیار خوبی است. توجه کنید که این مانیتور گواهی DisplayHDR 1400 را نیز دریافت کرده است.
این مانیتور فاقد پورت HDMI 2.1 است و برای نرخ نوسازی بالا، باید از دیسپلیپورت استفاده کنید. نرخ نوسازی به لطف پشتیبانی از G-Sync Ultimate کاملاً متغیر و از ۱ تا ۱۴۴ هرتز است.
مزایای مانیتور ROG Swift PG32UQX ایسوس:
- کنتراست و روشنایی خیرهکننده
- صفحه OLED اطلاعات
معایب مانیتور ROG Swift PG32UQX:
- عدم پشتیبانی از Dolby Vision
- قیمت بالاتر از ۱۸۰۰ دلار
اینتوتک