این روزها افراد زیادی برای انجام کارهای مختلف و برای تحقیق و جستجو کردن از قابلیت‌های چت جی پی تی و رقبای آن نظیر Gemini گوگل استفاده می‌کنند. این ربات‌های چت هوش مصنوعی در حالت آنلاین در دسترس است در حالی که شاید در برخی شرایط به اینترنت دسترسی نداشته باشید و بخواهید از هوش مصنوعی استفاده کنید. در این صورت چه باید کرد؟

اگر می‌خواهید از هوش مصنوعی در حالت آفلاین استفاده کنید، بهتر است در کنار فعال کردن Gemini یا دانلود چت جی پی تی رایگان و سایر برنامه‌ها، اپلیکیشن رایگانی به اسم PocketPal AI را نصب کنید. در ادامه قابلیت‌های این برنامه هوش مصنوعی را بررسی می‌کنیم.

Why Offline AI Matters

در اولین سال‌های ظهور ربات‌های چت هوش مصنوعی و به خصوص ChatGPT، روال کار این است که کاربر سوال و درخواست خویش را در سایت چت جی پی تی رایگان یا پولی ثبت می‌کند. سرور سایت جملات کاربر را تحلیل می‌کند و پاسخ را برای وی ارسال می‌کند. این روش ۲ اشکال ساده دارد:

  • ممکن است جملات کاربر روی سرورهای سایت ذخیره شود که برای کاربران سخت‌گیر در زمینه‌ی حفظ حریم خصوصی مطلوب نیست.
  • دسترسی به اینترنت و اتصال به سرور سایت ضروری است. در نتیجه در حالت آفلاین نمی‌توان از ربات چت هوش مصنوعی استفاده کرد.
  • بسته به سرعت سرور و اینترنت، تأخیری در دریافت پاسخ از هوش مصنوعی وجود دارد.

با توجه به این ۳ ایراد مهم، شرکت‌های مختلف به دنبال راه‌اندازی هوش مصنوعی به صورت لوکال هستند تا استفاده از هوش مصنوعی بدون دسترسی به اینترنت امکان‌پذیر شود. البته همه‌ی امکانات در حالت آفلاین قابل استفاده نیست، به عنوان مثال اگر بخواهید اخبار روز را مرور کنید، در هر صورت دسترسی به اینترنت برای چک کردن آخرین اخبار ضروری است. اما کارهای عمومی حتی در حالت بدون اینترنت امکان‌پذیر است، همان‌طور که برخی از امکانات هوش مصنوعی در ویندوز ۱۱ بدون نیاز به اینترنت قابل استفاده است.

اپلیکیشن رایگانی به اسم PocketPal AI با این هدف طراحی شده که کاربر در حالت آفلاین از ربات چت هوش مصنوعی استفاده کند.

دانلود برنامه هوش مصنوعی PocketPal AI و کاربردهای آن

اپلیکیشن رایگان PocketPal AI هم برای اندروید منتشر شده و هم روی نصب می‌شود. برای دانلود این اپلیکیشن می‌توانید به گوگل پلی یا اپ استور اپل مراجعه کنید و روش نصب آن بسیار ساده است.

نکته‌ی مهم این است که در فرآیند نصب برنامه، دسترسی به اینترنت ضروری است چرا که باید مدل‌های هوش مصنوعی به زبان موردنظر شما نظیر زبان فارسی دانلود شود و حجم اطلاعاتی که دانلود می‌شود، بیش از ۱ و بعضاً‌ بیش از ۲ گیگابایت است! در بخش انتخاب مدل هوش مصنوعی، مدل موردنظر را انتخاب کنید و صبر کنید اطلاعات لازم به طور کامل دانلود شود. بدون دانلود اطلاعات اولیه، نمی‌توانید از هوش مصنوعی در حالت آفلاین استفاده کنید.

زمانی که مدل هوش مصنوعی دانلود شد، فراموش نکنید که روی دکمه‌ی Load تپ کنید تا روی حافظه بارگذاری و آماده‌ی استفاده شود.

حین چت با ربات هوش مصنوعی می‌توانید مدل هوش مصنوعی را تغییر بدهید و کیفیت پاسخ مدل‌های مختلف هوش مصنوعی را بررسی و مقایسه کنید. بعضی از ربات‌ها سرعت بالاتری دارند یا با دقت و کیفیت بیشتری به سوالات شما پاسخ می‌دهند.

بعد از دانلود بسته اطلاعات مدل هوش مصنوعی، می‌توانید از ربات چت هوش مصنوعی استفاده کنید، درست همان‌طور که از چت جی پی تی و غیره استفاده می‌کنید. نیازی به آموزش نصب چت جی پی تی برای اندروید یا آیفون نیست چرا که کار با ربات‌های چت هوش مصنوعی ساده‌تر از چیزی است که تصور می‌کنید.

چگونه بدون اینترنت از ربات چت هوش مصنوعی استفاده کنیم؟

چگونه بدون اینترنت از ربات چت هوش مصنوعی استفاده کنیم؟

چگونه بدون اینترنت از ربات چت هوش مصنوعی استفاده کنیم؟

مدل‌های هوش مصنوعی که در برنامه قابل استفاده است، از Hugging Face به اشتراک گذاشته شده و به مرور زمان بروزرسانی می‌شود و حتی مدل‌های جدیدی اضافه می‌شود. این مدل‌ها نسبت به مدل کامل هوش مصنوعی در سایت‌ها و سرویس‌های آنلاین، کم‌حجم و ناقص است اما توانمندی بالایی دارد و به اغلب سوالات به خوبی پاسخ می‌دهد.

اگر با ربات‌ها و مدل‌های هوش مصنوعی آشنایی ندارید، بهتر است در مورد نام مدل‌ها جستجو کنید. بعضی از مدل‌های هوش مصنوعی توسط مایکروسافت ارایه شده، برخی توسط متا یا همان مجموعه‌ی فیس‌بوک و اینستاگرام و غیره، بعضی دیگر توسط گوگل ارایه شده و چت جی پی تی نیز محصولی از شرکت OpenAI است. مدل‌های جدیدتری نیز معرفی شده، به عنوان مثال هوش مصنوعی Grok یا DeepSeek.

توجه داشته باشید که سرعت پاسخ‌گویی مدل‌های مختلف هوش مصنوعی، به سرعت دیوایس شما وابسته است. در واقع زمانی که از سایت چت جی پی تی رایگان استفاده می‌کنید، پردازش جملات شما توسط سرور سایت انجام می‌شود و نیازی به داشتن یک گوشی یا تبلت قوی نیست اما زمانی که مدل هوش مصنوعی را روی دیوایس خودتان اجرا می‌کنید، طبعاً سرعت پردازش به دیوایس شما بستگی دارد. البته گوشی‌ها و تبلت‌های جدید، حتی انواع میان‌رده، قدرت پردازشی نسبتاً بالایی دارند و مشکلی وجود ندارد. اما شاید پردازش هوش مصنوعی در گوشی‌های ارزان، زمان بیشتری نیاز داشته باشد و هوش مصنوعی با کمی تأخیر به سوالات شما پاسخ بدهد.