بسیاری از کاربران ویندوز معتقدند که بهترین آنتی ویروس در ایران برای ویندوز 11 و ویندوز 10، چیزی به جز مایکروسافت دیفندر نیست که به همراه ویندوز نصب می‌شود. به عبارت دیگر ویندوزهای جدید آنتی ویروس دارند. اما اگر لپ‌تاپ یا کامپیوتری با ویندوز قدیمی داشته باشید یا به هر علت، مایکروسافت دیفندر که قبلاً نام آن ویندوز دیفندر بوده را نپسندید چطور؟

در این مقاله به معرفی بهترین آنتی ویروس برای لپ تاپ ایسوس و لنوو و همین‌طور کامپیوتر ویندوزی می‌پردازیم. با ما باشید.

انتخاب بهترین آنتی ویروس رایگان برای ویندوز کار ساده‌ای نیست چرا که باید دقت آنتی ویروس در شناسایی جدیدترین ویروس و بدافزارها را با تست کردن هزاران نمونه ویروس و بدافزار بررسی کرد و از طرفی به میزان کند شدن سیستم پس از نصب آنتی ویروس توجه کرد. سادگی استفاده و مدیریت تنظیمات امنیتی نیز مسأله‌ی مهمی است، به خصوص برای افراد مبتدی که آشنایی زیادی با ویندوز یا آنتی ویروس ندارند.

آنتی‌ویروس‌های مدرن امروزی، صرفاً برای ویروس کشی ویندوز طراحی نمی‌شوند بلکه امکانات امنیتی متنوعی برای مقابله با تهدیدات سایبری در فضای وب و شبکه‌های اجتماعی دارند. به عنوان مثال شاید ویروس و جاسوس‌افزاری بدی از طریق ایمیل پخش شود یا ایمیل‌های مزاحم و مخرب برای کاربر ارسال شود. بعضی از آنتی‌ویروس‌ها راهکاری برای مقابله با این نوع تهدیدات دارند.

در خصوص دقت آنتی ویروس می‌توانید به جدول رده بندی بهترین آنتی ویروس های جهان در سایت‌های معتبر که هر ماه هزاران نمونه ویروس جدید را توسط آنتی ویروس‌ها اسکن می‌کنند، توجه کنید. خوشبختانه آنتی ویروس اصلی ویندوز 11 که نام آن Microsoft Defender است، عملکرد خوبی در تست‌ها داشته و همواره یکی از آنتی‌ویروس‌های سریع با تنظیمات نسبتاً ساده بوده است. اما به هر حال می‌توانید آنتی‌ویروس رایگان یا پولی دیگری به جای مایکروسافت دیفندر که نام سابق آن Windows Defender است، نصب کنید.

از نصب ۲ آنتی ویروس به صورت هم‌زمان خودداری کنید یا یکی از آنتی‌ویروس‌ها را غیرفعال کنید تا اختلالی در عملکرد دو آنتی‌ویروس به وجود نیاید!

انتخاب بهترین آنتی ویروس در ایران با توجه به تحریم‌ها، کمی دشوار است چرا که برای آپدیت کردن بعضی از آنتی‌ویروس‌ها به برنامه‌های تغییر IP نظیر VPN یا تحریم‌شکن نیاز پیدا می‌کنید. بهتر است آنتی‌ویروسی نصب کنید که آپدیت کردن آن با IP ایران بدون هیچ دردسری انجام شود.

بهترین آنتی ویروس رایگان برای ویندوز: بیت‌دیفندر

با بررسی دقت Bitdefender در اسکن بدافزارهای جدید و همین‌طور بررسی کردن امکانات متنوع این آنتی‌ویروس، می‌توان گفت که بیت‌دیفندر بهترین آنتی ویروس رایگان برای کاربران ویندوز است. البته می‌توانید نسخه پولی آن را خریداری کنید تا امکانات بیشتری در اختیار شما قرار بگیرد.

بهترین آنتی ویروس برای ویندوز و مک در سال 2024

از مزایا و معایب آنتی ویروس Bitdefender می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکانات نسخه رایگان شبیه به نسخه پولی است و متنوع است.
  • سرعت اسکن کردن سیستم پس از اسکن اولیه، زیاد است.
  • دقت عمل در شناسایی بدافزارها عالی است.
  • اسکن اولیه به کندی صورت می‌گیرد.
  • در برابر برخی باج‌افزارها حفاظتی وجود ندارد.
  • رابط کاربری برای افراد مبتدی کمی شلوغ و پیچیده است.

توجه کنید که پس از دانلود آنتی ویروس برای ویندوز 7 یا ویندوز 10 و ویندوز 11 و نصب کردن آن، یک اسکن اولیه انجام می‌شود که طولانی است. جای نگرانی وجود ندارد چرا که اغلب آنتی‌ویروس‌ها به همین صورت نصب می‌شوند و در واقع اسکن اولیه را به شکل کامل و دقیق انجام می‌دهند. پس از اسکن کردن اولیه، اسکن‌های بعدی سریع انجام می‌شود.

آنتی‌ویروس بیت‌دیفندر از نظر استفاده از منابع سخت‌افزاری نظیر رم و پردازنده، جزو آنتی‌ویروس‌های سبک است و لذا برای سیستم‌های قدیمی گزینه‌ی خوبی است. به طور کلی Bitdefender نوتیفیکیشن‌های متعددی نمایش نمی‌دهد و مزاحم فعالیت کاربر نیست و در عین حال در پس‌زمینه مراقب سیستم است و ویروس و بدافزارها را با دقت بالایی شناسایی و مسدود می‌کند. بیت‌دیفندر در شناسایی باج‌افزارها و مقابله با خطر سرقت رمزارزها و انواع بدافزار، عملکرد خوبی دارد.

اگر به فکر دانلود آنتی ویروس برای ویندوز 10 یا ویندوز 11 هستید و می‌خواهید بیت‌دیفندر کامل و پولی را تهیه کنید، دقت کنید که نسخه‌ی رایگان اغلب امکانات نسخه پولی را دارد و شاید نیازی به هزینه کردن نداشته باشید. شاید بزرگ‌ترین مشکل این باشد که نسخه‌ی رایگان روی ۳ سیستم ویندوزی نصب می‌شود، اما راه حل این مشکل ساده است: برای نصب کردن روی تعداد بیشتری سیستم، لازم است که یک حساب کاربری رایگان با ایمیل دیگری ایجاد کنید.

بهترین آنتی ویروس رایگان با امکانات زیاد: AVG Internet Security

بعضی از کاربران حرفه‌ای به آنتی‌ویروسی با امکانات متنوع علاقه دارند و سراغ آنتی‌ویروس‌های قوی با امکانات کم نمی‌روند. اگر آنتی ویروس رایگان با امکانات متعدد نیاز دارید، بهترین گزینه آنتی‌ویروس AVG یا به عبارت دیگر AVG Internet Security است.

از مزایا و معایب آنتی‌ویروس AVG برای ویندوز می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فایروال پیشرفته
  • مقابله با حملات سایبری از نوع جعل هویت
  • امکانات جانبی متعدد
  • پشتیبانی ۲۴ ساعت در نسخه رایگان وجود ندارد.
  • اسکن کامل سیستم به کندی انجام می‌شود.
  • در شناسایی لینک‌های آلوده عالی نیست.

آنتی‌ویروس AVG به خصوص برای کاربران ایرانی که شاید آنتی‌ویروس رایگان نیاز دارند، کاملاً شناخته شده است. شاید این آنتی‌ویروس رایگان برخی امکانات خاص نظیر مقابله با ایمیل‌های اسپم و آلوده را نداشته باشد اما به هر حال محصولی رایگان است و می‌توانید بدون هیچ هزینه‌ای، همواره آن را آپدیت کنید. در نسخه رایگان قابلیت ویروس کشی، شناسایی جاسوس‌افزار و باج‌افزار و حتی قابلیت اسکن کردن لینک‌های مشکوک وجود دارد.

یکی از نقاط قوت آنتی‌ویروس AVG، رابط کاربری آن است که ساده و خلوت طراحی شده است. لذا کاربر مبتدی به سرعت به آن عادت می‌کند. اسکن کردن با یک کلیک آغاز می‌شود. البته اسکن اولیه به کندی صورت می‌گیرد که طبیعی است اما اسکن‌های بعدی نیز نسبتاً کند انجام می‌شود که شاید مطلوب کاربر نباشد.

بهترین آنتی ویروس برای ویندوز و مک در سال 2024

آنتی‌ویروس رایگان AVG برای ویندوز، فایروال پیشرفته و خوبی دارد که جایگزین خوبی برای فایروال پیش‌فرض ویندوز محسوب می‌شود.

در پایان یادآوری می‌کنیم که آنتی ویروس Avast برای ویندوز نیز جزو آنتی ویروس‌های سبک و رایگان و قدرتمند برای ویندوز است.

بهترین آنتی ویروس رایگان برای مک: Malwarebytes

بهترین آنتی ویروس برای مک‌بوک و انواع Mac که هزینه‌آی برای کاربر نداشته باشد، Malwarebytes است. البته بسیاری از کاربران مک‌او‌اس، آنتی‌ویروس مجزا نصب نمی‌کنند اما بهتر است برای ارتقای امنیت، آنتی ویروس نصب کنید. 

بهترین آنتی ویروس برای ویندوز و مک در سال 2024

از مزایا و معایب آنتی ویروس مالوربایتس برای مک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرعت بالا در اسکن فایل‌ها
  • ویروس کشی و پاکسازی قوی
  • قابلیت امنیتی برای مرورگرهای اینترنت
  • فقدان حفاظت آنی و در لحظه
  • کمبود امکانات جانبی
  • در برابر باج‌افزارها چندان قوی نیست.

کمپانی Malwarebytes در عرصه آنتی ویروس و محصولات امنیتی برای سیستم عامل‌های مختلف فعالیت می‌کند و حتی برای مک‌او‌اس و آیفون نیز اپ‌هایی طراحی کرده است ولیکن اپلیکیشن‌های مالوربایتس معمولاً ساده و مخصوص یک کار خاص است. به عنوان مثال در آنتی‌ویروسی که برای macOS ارایه کرده، قابلیتی برای اسکن کردن زنده و شناسایی آنی ویروس‌ها وجود ندارد که نقطه ضعف بزرگی است. اما به هر حال اگر یک آنتی‌ویروس رایگان برای مک لازم داشته باشید، مالوربایتس گزینه‌ی خوبی است. به خصوص که دقت این آنتی‌ویروس در شناسایی و حذف کردن ویروس‌ها و شناسایی لینک‌های آلوده و مقابله با اسپم و فیشینگ عالی است.

رابط کاربری آنتی‌ویروس مالوربایتس برای مک چندان خلوت و ساده به نظر نمی‌رسد اما به سرعت به آن عادت می‌کنید. در نهایت اینکه این آنتی‌ویروس بخشی به عنوان فایروال ندارد.