EMI یا Electromagnetic Interference یا تداخل الکترومغناطیسی پدیده‌ای مضر است که باعث می‌شود سیگنال تحت تأثیر امواج الکترومغناطیسی قرار بگیرند و کیفیت آن کاهش یابد.

شاید برایتان پیش آمده که وقتی گوشی خود را نزدیک اسپیکر روشن کامپیوتر قرار می‌دهید، صداهایی از اسپیکر به گوش می‌رسد. به خصوص زمانی که گوشی شما مشغول دریافت سیگنال باشد و کسی به شما زنگ بزند یا پیامک ارسال کند.

در مورد وسایل بی‌سیم خانه مثل تلفن‌های بی‌سیم هم چنین اتفاقی می‌افتد. تداخل الکترومغناطیسی در اثر روشن شدن موتورهای بزرگ و حتی موتور یک کولر هم رخ می‌دهد و اثر آن روی تلویزیون و رادیو مشهود است.

موضوع این است که دریافت کننده‌ی امواج در تلویزیون یا اسپیکر نباید تحت تأثیر امواجی با فرکانس متفاوت قرار بگیرد و چنین اتفاقاتی را شاهد باشیم اما تمام گیرنده‌ها به ارسال و دریافت با توان کمتر و در فرکانس پایین‌تر گرایش دارند.

آنتن تلویزیون امواج ضعیف موتور کولر را هم دریافت می‌کند و تلویزیون آن را به صورت نویز بروز می‌دهد. سیم اسپیکر به مثابه‌ی آنتن عمل می‌کند و هنگام دریافت پیامک، متوجه صداهای عجیب اسپیکر می‌شویم.

شاید گوشی شما هم با اتصال ایرفون و هدست، از سیم آن به دو منظور استفاده می‌کند، آنتنی برای دریافت امواج رادیویی و راهی برای ارسال سیگنال به بلندگوهایی که درون گوش قرار گرفته است. بنابراین تعجبی ندارد که اسپیکر در برابر امواج الکترومغناطیسی عکس‌العمل نشان دهد!

تداخل الکترومغناطیسی پدیده‌ایست که باعث شده سازندگان مادربورد به فکر جداسازی مدارات بخش صدا و تراشه‌ی صوتی بیافتند. اسامی مختلفی بر جداسازی تراشه گذاشته شده اما وجه مشترک همه‌ی آنها، این اصل است که برای کاهش تداخل و افزایش کیفیت سیگنال صدا، بهتر است تراشه‌ یا IC صدا از برد مدار چاپی مادربورد و سایر ICها کمی فاصله داشته باشد.

به عنوان مثال ازراک نام صدای خالص یا Purity Sound را برای EMI Shield یا حفاظ الکترومغناطیس گذاشته است و ایسوس نام Supreme FX را برای تکنولوژی صوتی خود انتخاب کرده است که یکی از ویژگی‌های اصلی آن حفاظ الکترومغناطیسی است و البته ویژگی‌های دیگری هم دارد.

در مجموع حفاظ‌های الکترومغناطیسی به شکل‌ها و روش‌های مختلفی طراحی شده‌اند تا این پدیده را تا جایی که ممکن است کاهش دهند. بد نیست لوگوی حفاظ الکترومغناطیس که ممکن است روی برخی محصولات زده شود را به خاطر بسپاریم.