به طور کلی برای آپدیت کارت گرافیک در ویندوز 11 یا ویندوز 10 و همین‌طور ویندوزهای قدیمی، دو روش آپدیت دستی و بروزرسانی خودکار وجود دارد. برای بروزرسانی خودکار می‌توانید از سرویس آپدیت ویندوزهای جدید و همین‌طور برنامه نصب خودکار درایورهای سخت افزار استفاده کنید. روش دستی آپدیت درایور کارت گرافیک یا سایر قطعات نیز دانلود درایور از سایت سازنده یا سایت‌های دانلود درایور و برنامه و نصب کردن دستی است.

در این مقاله آموزشی به هر دو روش آپدیت درایور کارت گرافیک انویدیا یا ای ام دی در ویندوز 11 و ویندوز 10 می‌پردازیم.

آپدیت کردن درایور کارت گرافیک برای گیمرها بسیار مهم است چرا که معمولاً با نصب کردن آخرین نسخه درایور کارت گرافیک، بازی‌های جدید بهتر و روان‌تر اجرا می‌شوند. اما در حالت کلی‌تر، اگر مشکلات گرافیکی در ویندوز مشاهده شود، بروزرسانی کردن درایور کارت گرافیک یک راهکار مناسب است.

آموزش آپدیت کارت گرافیک در ویندوز 10 یا ۱۱ به صورت خودکار

روش خودکار دانلود درایور کارت گرافیک در ویندوزهای جدید بسیار خوب و بهینه است چرا که ویندوز به صورت خودکار قطعات سخت‌افزار را شناسایی می‌کند و نیازی به جستجو و کسب اطلاعات دقیق توسط کاربر وجود ندارد. در ویندوز 11 و ویندوز 10 درایورها مستقیماً از سایت مایکروسافت دریافت و نصب می‌شود و این برای کاربر مبتدی که شاید دانش لازم و حوصله‌ی مراجعه به سایت‌های دانلود درایور را نداشته باشد، ساده است.

فرقی نمی‌کند که هدف شما آپدیت درایور کارت گرافیک amd باشد یا آپدیت درایور کارت گرافیک nvidia و یا اینتل، در هر صورت امکان بروزرسانی ساده و خودکار درایور وجود دارد. برای این کار می‌توانید از دو مسیر اقدام کنید: دیوایس منیجر و سرویس بروزرسانی ویندوز. 

برای اجرا کردن Device Manager در ویندوز 10 و ویندوز 11 و البته ویندوزهای قدیمی‌تر، عبارت Device Manager را در منوی استارت جستجو کنید و روی اولین نتیجه کلیک کنید. در ویندوزهای جدید امکان راست‌کلیک روی آیکون منوی استارت و انتخاب گزینه‌ی دیوایس منیجر نیز وجود دارد که روش سریع‌تری است.

آموزش آپدیت کردن درایور کارت گرافیک در ویندوز 11 و 10

در ادامه شاخه‌ی مربوط به کارت گرافیک‌ها را باز کنید که نام آن Display adapters است. اکنون روی کارت گرافیک موردنظر و به خصوص کارت گرافیک اصلی راست‌کلیک کنید و Update Driver را انتخاب کنید.

بیشتر پردازنده های امروزی، پردازنده گرافیکی مجتمع نیز دارند و در عین حال کارت گرافیک مجزا نیز روی مادربورد نصب شده است و در نتیجه ممکن است بیش از یک کارت گرافیک در سیستم شما وجود داشته باشد. برای بهبود اجرای بازی‌ها، معمولاً آپدیت کردن درایور کارت گرافیک مجزا ضروری است و نیازی به آپدیت کردن درایور کارت گرافیک مجتمع و کم‌مصرف نیست.

آموزش آپدیت کردن درایور کارت گرافیک در ویندوز 11 و 10

در پنجره‌ی آپدیت کارت گرافیک و مرحله‌ی نخست، گزینه‌ی اول یعنی Search Automatically for Drivers را انتخاب کنید. صبر کنید تا اسکن و بررسی انجام شود و درایور مناسب پیدا شود.

آموزش آپدیت کردن درایور کارت گرافیک در ویندوز 11 و 10

اگر فولدر حاوی درایور را می‌شناسید، می‌توانید از گزینه‌ی دوم یعنی Browse my computer for drivers استفاده کنید. در پایان درایور نصب می‌شود. برای نصب کردن درایور از روش دوم یعنی سرویس آپدیت ویندوز می‌توانید روی گزینه‌ی Search for updated drivers on Windows Update نیز کلیک کنید.

 

آموزش آپدیت کردن درایور کارت گرافیک در ویندوز 11 و 10

و اما بروزرسانی درایور کارت گرافیک انویدیا و اینتل و آموزش آپدیت کارت گرافیک amd ویندوز 10 یا ۱۱ به کمک سرویس آپدیت ویندوز:

برنامه‌ی تنظیمات ویندوز را با زدن کلید میانبر Win + i اجرا کنید. در ویندوز 10 روی Udpate & Security کلیک کنید و در ویندوز ۱۱ روی گزینه‌ی Windows Update در ستون کناری کلیک کنید. اکنون برای چک کردن اینکه آیا بروزرسانی جدید برای ویندوز و آنتی ویروس ویندوز و همین‌طور درایورها موجود است یا خیر، روی Check for updates کلیک کنید.

گاهی اوقات اتصال به سرورهای مایکروسافت با آدرس IP ایران به دلیل تحریم‌ها یا اختلالات اینترنت با مشکل روبرو می‌شود. در این مواقع از برنامه‌های تغییر آی‌پی استفاده کنید و همین‌طور در تنظیمات ویندوز، کشور را روی کشوری به جز ایران تنظیم کنید.

آموزش آپدیت کردن درایور کارت گرافیک در ویندوز 11 و 10

صبر کنید تا بررسی‌ها انجام شود و اگر بروزرسانی جدیدی موجود بود، روی Download & install کلیک کنید.

نکته‌ی مهم این است که بعضی از بروزرسانی‌ها و به خصوص آپدیت درایور کارت گرافیک amd و انویدیا و غیره، ممکن است در بخش آپدیت‌های اضافی یا Optional updates ارایه شود. لذا روی این گزینه کلیک کنید و در صفحه‌ی بعدی، شاخه‌ی Driver updates را باز کنید. اگر بروزرسانی درایور کارت گرافیک در این بخش لیست شده، تیک آن را بزنید و روی دکمه‌ی Download and install کلیک کنید تا دانلود و نصب شود.

آموزش آپدیت کردن درایور کارت گرافیک در ویندوز 11 و 10

فراموش نکنید که پس از بروزرسانی کردن درایور کارت گرافیک، سیستم را ریستارت کنید.

چگونه کارت گرافیک را آپدیت کنیم در ویندوز 7 و ویندوز 11 یا ۱۰

اگر بروزرسانی خودکار درایور کارت گرافیک مشکل را حل نکرده و حتی مشکل ایجاد کرده! برای بروزرسانی دستی اقدام کنید. شاید می‌پرسید که چگونه کارت گرافیک را آپدیت کنیم در ویندوز 7 یا ویندوزهای جدید؟

در همه‌ی ویندوزها می‌توانید درایور را به صورت دستی نصب کنید و روش‌های مختلفی برای تهیه کردن فایل نصب درایور وجود دارد. به عنوان مثال شاید در جعبه‌ی کارت گرافیک، سی دی حاوی درایور نیز موجود باشد هر چند معمولاً آخرین نسخه درایور با این روش نصب نمی‌شود و شاید نیاز به نسخه‌ی جدید داشته باشید تا مشکلات خاصی که در بعضی از بازی‌ها و برنامه‌ها دیده می‌شود، رفع شود.

روش دیگر دانلود درایور از سایت‌های دانلود درایور است. می‌توانید آخرین نسخه را از وب‌سایت سازنده لپ‌تاپ یا کارت گرافیک دانلود کنید اما در این حالت هم شاید آخرین نسخه‌ی درایوری که اینتل، ای‌ام‌دی یا انویدیا را دانلود نکنید!

نکته‌ی مهم این است که ممکن است سازنده‌ی کارت گرافیک یا لپ‌تاپ، برندهای معروف مثل ایسوس و ام‌اس‌آی و گیگابایت و غیره باشد اما در حقیقت تراشه‌ی پردازنده‌ی گرافیکی توسط یکی از کمپانی‌های Intel و AMD و NVIDIA تولید می‌شود و درایور نیز توسط همین کمپانی‌ها ارایه می‌شود.

با توضیحات فوق، روشن است که بهترین روش و دقیق‌ترین روش برای دانلود درایور کارت گرافیک این است که به سایت رسمی اینتل، ای‌ام‌دی یا انویدیا مراجعه کنیم و برای دانلود آخرین نسخه درایور کارت گرافیک اقدام کنیم.

در سایت انویدیا و ای‌ام‌دی یا اینتل، روش کار مشابه است. پس از انتخاب نوع محصول و سری محصول و در نهایت مدل دقیق کارت گرافیک، لینک دانلود درایور کارت گرافیک ارایه می‌شود.

آموزش آپدیت کردن درایور کارت گرافیک در ویندوز 11 و 10

در فرآیند دانلود درایور به ورژن درایور کارت گرافیک و اینکه برای چه ویندوزی است، نیز دقت کنید. به عنوان مثال درایوری که برای ویندوز 10 نسخه ۶۴ بیتی طراحی شده، ممکن است برای ویندوز 11 نسخه ۳۲ بیتی مناسب نباشد!

در روش دستی آپدیت کارت گرافیک nvidia در ویندوز 11 یا ویندوزهای قدیمی نیز به همین موارد توجه کنید.

آموزش آپدیت کردن درایور کارت گرافیک در ویندوز 11 و 10

همان‌طور که در تصویر فوق مشاهده می‌کنید، انویدیا درایور کارت گرافیک را به دو نوع Game Ready یا مناسب گیمرها و پایدار تقسیم کرده است. اگر بازی‌خور هستید و سیستم گیمینگ دارید، طبعاً درایور گیم ردی مناسب‌تر است. البته ای ام دی نیز درایورها را به صورت نسخه نهایی و نسخه آزمایشی منتشر می‌کند.